Translate

Paluumuuttajan Muistio – ne tärkeimmät ensinHei sinä ulkosuomalainen!


Oletko leikitellyt ajatuksella muuttaa takaisin Suomeen joko itseksesi tai perheesi kanssa?

Oletko kenties jo tehnyt päätöksen ja keräämässä rohkeutta seuraavan askeleen, paluumuuttosuunnitelmien tekemiseen? 

Haluaisitko eteesi selkeän listan hoidettavista asioista muuttoa varten sekä nyt että ensimmäisten viikkojen ajalle Suomessa?

Päässäsi saattavat surista onnellisessa sekamelskassa termit, joista olet ehtinyt jo vieraantua monien ulkomaanvuosiesi aikana tai jotka ovat peräti outoja ja uusia:


vuokratakuu,
kotoutumissuunnitelma, ulkomaalaisen rekisteröinti maistraatissa,
apostilla, sähköinen ajanvaraus, valmistava opetus, verkkopankkitunnukset ... ♫ ♪"Paluumuuton suunnittelu ja tiedon hankkiminen etukäteen helpottaa itse muuttoa ja välittömästi sitä seuraavaa ajanjaksoa. Tapahtuma itsessään on täynnä suuria tunteita, odotuksia, ahdistustakin. Siksi jokainen muuttaja haluaisi, että muuton virallinen osuus sujuisi mahdollisimman nopeasti ja mutkattomasti, jotta varsinainen kotiutuminen ja asettuminen pääsisi alkamaan.
Henkinen valmistautuminen ja sopeutuminen vievät oman aikansa."


Olen käynyt koko paluumuuttoprosessin läpi vuoden 2014 heinäkuussa kreikkalaisen mieheni ja kolmen teini-ikäisen poikani kanssa, joten kaikki perhettäni koskevat muuttoprosessin kommervenkit ovat vielä tuoreessa muistissa.

Haluan helpottaa ja selkeyttää paluumuuttosi alkuvaiheita! 

Kerron kirjassani yksityiskohtaisesti, mitä kannattaa tehdä jo lähtömaassa virallisten asioiden jouduttamiseksi, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun tuot ajoneuvosi mukana muuttoautonamiten käytät julkista terveydenhuoltoa Suomessa.
Kerron mitä teet ensin, minne varaat ajan seuraavaksi ja mitä tarvitaan kolmatta virastoa varten. Talutan sinut läpi sen mystinen toiminnan, johon kehotetaan: 
"Tän voi tehdä netissä kans ihan helposti!" 


© Lenita Lehto 2015
Kustantaja: Lenita Lehto
E-kirjan toteutus: Lenita Lehto
ISBN: 978-952-93-5571-6
Sivumäärä: 41
Hinta: 14,80e  (sis.alv 24%)1) Ota yhteyttä sähköpostitse tai ilmoita halukkuudestasi ostaa kirja yksityisviestillä Facebookissa.

2) Annan sinulle tilinumeron, jolle voit suorittaa maksun.

3) Heti, kun maksu näkyy tilillä, saat e-kirjan sähköpostiisi pdf-muodossa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi :)